Prijavite se za izlaganje na izložbi “Q the Spotlight” u Mostaru!

20. 10. 2018

Piše: Redakcija

Q The Spotlight je umjetnička inicijativa u sklopu koje će u Mostaru krajem oktobra biti održana izložba LGBTQ* umjetnika/ca i umjetnika/ca. Organizatori/ce izložbe pozivaju sve zainteresirane da prijave svoje radove za izložbu do 24. oktobra. Djela će predstavljati složene, intersekcijske identitete članova/ica LGBTQ* zajednice i mogu biti u bilo kojem obliku: vizuelna umjetnost, muzika, ples, kreativno pisanje, teatar… Djela se mogu dostaviti na bilo kojem jeziku. Bilo koji član/ica LGBTQ* zajednice iz BiH, bez obzira na dob, religiju, nacionalnost, jezik itd. može dostaviti svoje radove. Odabrani radovi će biti izabrani na osnovi kreativnosti i prikazanog umjetničkog talenta. Također, inicijativa Q The Spotligt želi predstaviti raspon perspektiva, identiteta i sredstava. Izložba će biti održana u Omladinskom centru Abrašević u Mostaru, a datum izložbe bit će naknadno obajvljen.

Može se poslati bilo koji umjetnički oblik na Q The Spotlight, ali svaki umjetnik/ca ima pravo na dvije prijave, odnosno dva djela. Formular za prijavu možete pronaći ovdje. Ako umjetnik/ca želi poslati dva djela, ona trebaju biti u istome formularu, ali pod različitim linkovima. Nije obavezno popuniti sve dijelove formulara, ali organizatori/ce cijene svaku informaciju koju je umjetnik/ca voljan podijeliti. Ukoliko imate više pitanja, organizatore/ice možete kontaktirati putem email adrese qthespotlightevent[at]gmail.com s naslovom “Uvjeti/Uslovi natječaja/konkursa”.

Organizatori/ce ističu da im je, kao članovima/icama LGBTQ* zajednice, sigurnost i komfor umjetnika/ca prvi prioritet i stoga se garantira potpuna povjerljivost podataka. Organizatori/ce će biti jedine osobe s pristupom prijavama i e-mailovima. Umjetnici/e mogu naglasiti u formularu (ako budu izabrani/e) žele li se predstaviti pod svojim imenom, pseudonimom ili kao anonimci/ke. Ako umjetnik/ca poželi promijeniti ime pod kojim se prijavio/la ili povući prijavu, slobodan/na je to učiniti u bilo kojem trenutku. Također, umjetnici/e su slobodni/e koristiti email prijatelja/ica ili napraviti poseban email samo za svoju prijavu. Organizatori/ce “Q The Spotlight” izložbe su posvećeni tome da osiguraju da se svako unutar zajednice može osjećati sigurno dok predstavlja svoje radove.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!