Prvi legalni LGBT bračni par u Rusiji – zbog rupe u zakonu

24. 08. 2014

timthumb (1)Trans žena i njena partnerica su uspjele prisiliti ured matičara u Moskvi da ih vjenča, javlja Gaystarnews.

Alina Davis, dvadesettrogodišnja trans žena, i Allison Brooks, njena devetnaestogodišnja partnerica, obukle su vjenčanice i vjenčale se u matičnom uredu ranije ovoga mjeseca. Dvije mladenke postale su tako najopakije žene na svijetu jer su se vjenčale iz protesta protiv homofobije u Rusiji.

Kako je Davis i dalje legalno prepoznata kao muškarac, ured nije imao drugog izbora nego pristati ih vjenčati. Par je rekao da su ih službenici vrijeđali i bili nasilni.

Davis je rekla: “Prozvala nas je zbog sramoćenja svojih obitelji i rekla da se trebamo liječiti. Bilo me strah da će je moja draga istući.”

Međutim, paru je dozvoljeno potpisivanje dokumenata što znači da je jednom LGBTIQ paru legalno dozvoljen brak u Rusiji i to kroz rupu u zakonu.

Davis je o svemu dodala: “Ovo veoma važno za Rusiju u ovim trenucima kada su istospolni brakovi zabranjeni i kriminalizirani. Nismo same u ovome. Pisala sam mnogim parovima koji planiraju napraviti isto i boje se da će ih odbiti u matičnim uredima. Budite svjesni da to ne smiju učiniti.”

Izvor: Queer.hr

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!