Ruby Rose: Lezbijska veza Batwoman bit će “kao i svaka druga”

05. 06. 2019

Izvor: Pink News
Priredila: Redakcija
Foto: The CW

Ruby Rose, koja tumači ulogu Batwoman u novoj seriji u produkciji CW-a, izjavila je da će lezbijska veza ovog lika biti prikazana na drugačiji način nego što je to uobičajeno u medijima. U intervjuu za Adweek, Rose je izjavila da će ova veza biti normalizirana i “kao i svaka druga”.

“Postoji poseban način na koji serije i filmovi često prikazuju bilo kakve nove veze između žena. Taj prikaz često ima početak, sredinu i kraj, koji su uvijek isti”, rekla je Rose, referirajući se na to da se te veze obično prikazuju tako da su u pitanju najbolje drugarice koje spavaju jedna kod druge u srednjoj školi. “To je uredu, jer to je i dalje način na koji se ljudi zaista upoznaju i započinju veze. Ali također se čini da se previše toga objašnjava, što nije slučaj sa heteroseksualnim parovima.”

Rose je rekla da lezbijska veza u novoj TV seriji neće biti previše objašnjavana. “To je sjajno, zato što, iako volim reprezentaciju u svakom obliku, ne mislim da smo ikad vidjeli ovako normaliziranu vezu”, dodala je.

Scenaristica serije, Caroline Dries, za Adweek je izjavila da je razmišljala o tome da Batwoman glumi heteroseksualna glumica, ali nakon što je odabrala Rose, kazala je da je mnogo autentičnije imati glumicu koja je lezbijka u lezbijskoj ulozi. “Pomislila sam – hvala bogu da smo zaposlili glumicu u koja je lezbijka za ovu ulogu. Mogli smo pogriješiti da to nismo učinili”, rekla je Dries. Ona je također objasnila da je to bilo bitno jer je željela pokazati vezu Kate Kane, alter ega Batwoman, na realističan način.

Rose je kazala da je iskustvo bilo iscrpljujuće, više u emotivnom, nego u fizičkom smislu. “Mnogo toga je u toj priči, i mislim da moji prijatelji, ili ja kad sam bila mlađa, ili fanovi, ili bilo ko, mogu gledati i osjećati da se priča dio njihove priče”, rekla je.

Trailer za seriju Batwoman, koja će se emitovati na jesen 2019. godine, predstavljen je prošlog mjeseca, a pogledajte ga u nastavku.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!