SOC najavljuje: (NE)VIDLJIVA SVAKODNEVNICA

04. 12. 2013

20131130_113401U ponedjeljak, 16.12. od 17:30h biće otvorena izložba fotografija LGBTQ osoba iz BiH, Irfana Redžovića i Vedada Divovića, (NE)VIDLJIVA SVAKODNEVNICA. (Više informacija o izložbi možete dobiti na mail: [email protected]).

Ove godine 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava – Sarajevski otvoreni centar u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini obilježava ovom izložbom.

Ciklus fotografija LGBTQ osoba iz Bosne i Hercegovine (NE)VIDLJIVA SVAKODNEVNICA, autora Irfana Redžovića i Vedada Divovića, prikazuje osobe koje su željele da u javni prostor uđu momenti njihovih svakodnevica – od mjesta na kojima rade, preko mjesta na kojima se druže, do mjesta u kojima žive. Ideja izložbe je da se kroz 15 dokumentarističkih fotografija osoba smještenih u svakodnevnom okruženju učini vidljivom raznolikost rodnih, spolnih, seksualnih i svih drugih identiteta. Predstavljanjem u javnom prostoru segmenata života ljudi koji svojom svakodnevicom prkose podrazumijevanim binarnim socijalnim sistemima naše kulture, želimo da doprinesemo načelu da ljudska prava ne smiju biti selektivna, te da sve osobe moraju biti jednake kada je u pitanju uživanje ljudskih prava i odgovornost koju to uživanje nosi.

Izložba, na svoj način, kroz umjetnost doprinosi i upotpunjuje program regionalne konferencije Poboljšanje stanja ljudskih prava lezbejki, gej, biseksualnih i trans osoba na Zapadnom Balkanu koju organizuju Fond Otvoreno Društvo BiH i Sarajevski otvoreni centar.

Dođite da podijelimo estetsko uživanje u fotografijama i stav da ljudska prava ne smiju biti selektivna.

Piše Redakcija portala

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!