Sutra počinje Nedelja ponosa u Beogradu, parada zakazana za 16. septembar

09. 09. 2018

Izvor i foto: GayEcho

Ovogodišnja Nedelja ponosa u Beogradu će biti započeti u ponedjeljak, 10. septembra, okupljanjem u podne na platou ispred Skupštine Beograda.

Tokom Nedelje ponosa u Beogradu će biti organizirano više od 60 izložbi, koncerata, filmskih projekcija, debata i konferencija. Kao i prethodnih godina, program će obuhvatiti i Prajd forum i konferenciju koja će ove godine biti posvećena pravnom regulisanju položaja istospolnih zajednica.

Nedelja ponosa završit će se u nedjelju, 16. septembra, Paradom ponosa koja se organizira pod sloganom “Reci DA”. Povorka će krenuti sa Trga Slavija, a kretat će se ulicom Kralja Milana, Kolarčevom, preko Trga Republike, Vasinom, do Studentskog trga. Poslije toga, u Studentskom parku od 16 do 20 sati bit će organiziran zabavni program otvoren za javnost.

Prva beogradska Parada ponosa organizirana je 30. juna 2001. pod sloganom “Ima mesta za sve nas”, kada su pripadnici desničarskih organizacija i navijača napali manji broj okupljenih na Trgu Republike. Povrijeđeno je više od 40 osoba, dok je zvanična reakcija vlade izostala.

Prvi Beograd Prajd koji je protekao bez incidenata održan je 28. septembra 2014. godine pod sloganom “Ponos za sve”.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!