Tragedija je uništila njen plan da se sa partnerkom vjenča u svim državama

04. 01. 2018

Izvor: GayEcho

Umjetnice Fleur Pierets i Julian P. Boom su prošle godine započele Project 22 koji je podrazumijevao njihovo putovanje i vjenčanje u svim zemljama koje dopuštaju istopolne brakove. Njihov cilj je bio da na ovaj način inspirišu što više ljudi.

Do sada su se vjenčale u Sjedinjenim Državama, Holandiji, Belgiji, kao i u Francuskoj.

Međutim, njihovo putovanje je prekinuto iz tragičnog razloga. Doktor koji je kod Julian Boom pronašao tumor na mozgu i srcu kaže kako ona ima još tri mjeseca pre nego što padne u komu.

“Moja predivna supruga, ljubav mog života, umire”, napisala je Pierets na svom profilu na Facebooku.

Tokom boravka u Francuskoj obratili su se ljekaru jer je Boom imala problema tokom jela.

“Nakon pregleda utvrđeno je da ima brojne tumore u glavi i oko njenog srca”, napisala je Pierets. “Doktori su joj dali tri mjeseca tokom kojih će polako gubiti sposobnost govora i pamćenja sve dok konačno ne padne u komu.”

Prema njenim riječima, kod Boom se ovi kanceri razvijaju već deset godina, ali kada je ranije imala kancer dojke doktori nisu skenirali mozak, tako da ih nikada nisu ni uočili.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!