U utrci za ovogodišnju nagradu Emmy nominirani su brojni LGBT sadržaji i zvijezde

15. 07. 2018

Izvor: Crol.hr

U četvrtak su objavljene nominacije za 70. nagradu Emmy, a među njima su šansu za osvajanje prestižnih zlatnih kipića dobili brojni LGBT sadržaji i glumačke zvijezde.

Tako je serija “Ubojstvo Giannija Versacea: Američka kriminalistička priča” Ryana Murphyja dobila 18 nominacija, između ostalog za najbolju miniseriju, glavnog (Darren Criss) i sporednog glumca (Ricky Martin, Edgar Ramírez i Finn Wittrock) te sporednu glumicu (Penélope Cruz i Judith Light).

Globalno poznata reality serija “RuPaul’s Drag Race” okitila se s 12 nominacija, a RuPaul je nominiran za najboljeg voditelja reality ili natjecateljske reality emisije, javlja Pink News.

Serija “Will & Grace” u utrku za Emmy ide s pet nominacija, među kojima je i ona za najbolju sporednu glumicu (Megan Mullally kao Karen Walker).

Još je jedan reality nominiran za četiri nagrade Emmy, “Queer Eye”.

Kad je riječ o LGBT zvijezdama, tu su, osim već spomenutog Rickyja Martina Lily Tomlin (“Grace and Frankie”), Samira Wiley (“Sluškinjina priča”), Sarah Paulson (“Američka horor priča: Kult”), Titus Burgess (“Unbreakable Kimmy Schmidt”), Kate McKinnon (“Saturday Night Live”), Wanda Sykes (“Black-ish”) i Jane Lynch (“The Marvelous Mrs. Maisel”).

Crtana serija Cartoon Networka “Steven Universe” koja se bavi i LGBT temama zbog čega je u brojnim dijelovima svijeta cenzurirana, a u kojoj je prikazana lezbijska prošnja, nominirana je u kategoriji najbolje animirane serije.

Predsjednica i glavna direktorica američke organizacija GLAAD, koja, među ostalim, dodjeljuje medijske nagrade za inkluzivnost LGBT tema i likova na televiziji, Sarah Kate Ellis, ovogodišnje je nominacije ocijenila prekretnicom: “Uz niz autanih glumaca, autora i LGBTQ sadržaja, televizijska Akademija napokon je uhvatila korak s time kako publika i kritika prihvaća različite LGBTQ likove i sadržaje na televiziji. Glasači za nagradu Emmy ovime su poslali jasnu poruku uključivosti i prihvaćanja koja bi Hollywoodu trebala biti signal za pripovijedanje moćnih i dojmljivih LGBTQ priča.”

Inače, najviše nominacija dobile su hit-serije “Igra prijestolja” (22), “Saturday Night Live” (21), “Westworld” (21) i, posve očekivano “Sluškinjina priča” (20), a jesu li među nominiranima i vaši favoriti, provjerite ovdje.

Dodjela nagrada Emmy održat će se 17. rujna u dvorani Microsoft Theater u Los Angelesu.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!