Scarlett Johansson odustala od trans uloge

16. 07. 2018

Izvor: GayEcho

Američka glumica Scarlett Johansson odustala je od novog projekta, odnosno snimanja filma “Rub & Tug” koji se bavi temom transrodnosti.

Prije samo nekoliko dana, talentovana glumica Scarlett Johansson obavijestila je javnost da je otpočela saradnju sa režiserom Rupertom Sandersonom, te najavila novi film “Rub & Tug” u kome je trebalo da igra glavnu ulogu.

Riječ je o biogafskoj drami o transrodnom muškarcu gangsteru po imenu Dante “Tex” Gill koga bi utjelotvorila baš Johanssonova.

Iako je bila veoma ushićena zbog velikog projekta, ona je upravo kazala da neće učestvovati u snimanju ovog filma, a razlog je, kako piše Out magazin, negodovanje aktivista koji smatraju da bi glavnu ulogu trebalo povjeriti transrodnoj osobi.

Zapravo, njena uloga transrodne osobe podigla je prašinu među transrodnim glumicama koje smatraju da je riječ o još jednoj vrsti diskriminacije – jer one ne dobijaju iste prilike kao cisrodne osobe (osobe koja nisu transrodne).

“Divim se transrodnoj zajednici i zahvalna sam što se priča o njihovoj uključenosti u društvo nastavlja u Hollywoodu. Premda bih neizmjerno voljela da utjelotvorim Dantea, potpuno mi je jasno zbog čega mnogi smatraju da bi trebalo da ga glumi transrodna osoba. Zahvalna sam što je ova rasprava o glumačkoj postavi podstakla širu priču o različitostima u našem društvu i o prenošenju takve teme na film”, kazala je glumica u eksluzivnom razgovoru za Out časopis, te je time stavila tačku na ovaj poslovni angažman.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!