U Zagrebu 2. aprila nastupa Rufus Wainwright

29. 03. 2014
Foto: Dallas Music
Foto: Dallas Music

Muzičar Rufus Wainwright nastupit će 2. aprila u Zagrebu u dvorani Vatroslav Lisinski, u sklopu svoje svjetske turneje, koja je otvorena 3. marta u Dublinu.

Rufus će se hrvatskoj publici predstaviti sa samostalnim izvedbama uz klavir, a ovo će biti njegov drugi koncert u Hrvatskoj, nakon nastupa održanog u junu 2013. godine u Dubrovniku.

Rufus na turneji promovira album najvećih hitova Vibrate: The Best of Rufus Wainwright, a tokom dva mjeseca turneje obići će 26 država, među kojima je i susjedna Hrvatska.

U aprilu 2010. Wainwright se javno outirao u korist legaliziranja istospolnih brakova u Sjedinjenim Američkim Državama, jer se želio oženiti svojim partnerom, Jörnom Weisbrodtom. Želja im se ispunila 2012, kada su stupili u brak, a godinu dana ranije postao je otac djevojčice Vive. Prijateljstvo s Vivinom majkom, Lorcom Cohen, seže još u njihovo djetinjstvo. Lorca je kćerka Leonarda Cohena, čiju je pjesmu Hallelujah Rufus snimio za soundtrack filma Shrek. Wainwright se politički identificira kao “libertarijanac”, te je izjavio: “Ne mislim da ijedna vlada ima pravo baviti se onim što se dešava u spavaćoj sobi.”

Wainwright je dosad objavio sedam studijskih i dva live albuma, a do sada je surađivao i s nizom različitih muzičara, te je nedavno zajedno s Robbiem Williamsom napisao i otpjevao pjesmu Swing Both Ways, koja je objavljena na istoimenom Robbievom albumu.

Surađivao je i s Pet Shop Boys, Shirley Bassey, Eltonom Johnom, Davidom Byrneom, Joni Mitchell, Robertom Wilsonom, Markom Ronsonom…, a volio bi snimiti pjesmu s Adele. Također je napisao mnoge pjesme za filmove, a neke od njih su se našle na soundtrackovima filmove Moulin Rouge, The Brokeback Mountain i The Aviator, u kojem je ostvario i manju ulogu.

Godine 2009. premijerno je prikazana i njegova prva opera, Prima Donna, a Wainwright trenutno radi na svojoj drugoj operi.

Među 18 pjesama njegovog novog best of albuma, svoje mjesto su našli hitovi Going to A Town, Hallelujah, The Art Teacher, Cigarettes and Chocolate Milk, te nova pjesma Me and Liza, koju je napisao zajedno s Guyom Chambersom.

Ukoliko želite posjetiti koncert ovog muzičara, ulaznice se još uvijek mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, na blagajni KD Vatroslava Lisinskog, u Dallas Music Shopovima te online na www.eventim.hr i www.ulaznice.hr.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!