U Zagrebu se održava peti međunarodni queer badmigtonski turnir

09. 05. 2014
Foto: qsport.hr
Foto: qsport.hr

Hrvatski qSport organizira 5. međunarodni queer badmigtonski turnir (ljetno izdanje) koji će se održati u subotu, 17. maja, na Zagrebačkom velesajmu.

Na turniru mogu nastupiti svi, bez obzira na spol, dob, seksualnu orijentaciju i bilo koju drugu različitost. Od sudionika/ca se očekuje da su LGBT-friendly i tolerantni, te da doprinesu stvaranju ugodne i opuštene atmosfere na turniru.

Kada je u pitanju samo takmičenje, sudionici/e će biti podijeljeni u jakosne skupine (A, B+, B-, C, D…) obzirom na razinu njihove igre badmintona (organizator će smjestiti igrače/ice u jakosne skupine). Zbog takvog sistema s više jakosnih skupina na turnir su dobrodošli svi/e – od totalnih amatera/ki koji/e nisu nikad igrali/e badminton (koji/e će nastupati u slabijim jakosnim skupinama sa sebi ravnopravnim protivnicima) do badmintonaša/ica s iskustvom treniranja i natjecanja u badmintonu (koji/e će igrati u jačim skupinama). Svi/e sudionici/e bez obzira na spol nastupaju zajedno (queer koncept). Parske konkurencije neće biti podijeljene po spolu nego ponovno u jakosne skupine. U svim konkurencijama prvo će se igrati u grupama pa onda razigravanje za poredak.

Ukoliko želite učestvovati, preporučujemo vam da se javite Q Sportu Sarajevo, za pomoć u vezi smještaja i kotizacije.

Prijave i upite u vezi turnira šaljite na e-mail [email protected], a sve dodatne informacije o turniru možete pronaći ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!