Udruženje Okvir vas poziva na Forum teatar radionice

11. 09. 2015

KrozOkvire1Udruženje Okvir počinje sa realizacijom prve od ukupno pet Forum teatar radionica u okviru projekta Kroz okvire: Ka javnom prostoru transformacije, ljubavi i slobode. Kroz kreativne aktivnosti ovog projekta Okvir želi da propita mogućnost korištenja pozorišne, scenske i multimedijalne umjetnosti kao alata transformacije svakodnevnih iskustava kvir osoba u BiH. “Paralelno uz proces građenja međusobnog razumijevanja i solidarnosti, želimo da zajednički doprinesemo građenju i vidljivosti kvir kulture i umjetnosti u BiH”, saopćili su iz Udruženja.

Forum teatar je kreativna igra na sceni kroz koju se rađa promjena. Kroz grupnu povezanost, stvara se sigurno mjesto za transformaciju opresije, nasilja i diskriminacije. Direktna akcija, sada i ovdje – pokretački je moto radionica. Pri završetku svih pet radionica planirano je izvođenje predstave sa učesnicima/cama koje/i tokom radionica iskažu interesovanje. Ideja vodilja svih pet radionica jeste zajednička akcija i stvaranje.

Okvir je uputio poziv na prvu od pet predviđenih Forum teatar radionica, koju vode Demir Mekić i Ana Isaković. Radionica traje ukupno tri dana, te podrazumijeva kreativnost, razmjenu ličnih iskustava i zajednički proces učenja o sebi i drugima u sigurnom prostoru.

Radionice počinju 18. septembra, a trajat će do 20. septembra 2015. godine. Učešće sva tri dana radionica je obavezno, kao i prijava na iste. Planirani dolazak za osobe koje dolaze van Sarajeva je u četvrtak, 17. septembra 2015. godine.

Broj učesnika/ca na treningu je ograničen. Iz tog razloga Okvir poziva da prijave pošaljete na [email protected] najkasnije do 16. septembra 2015. godine. Prijavni list možete skinuti na ovom linku, gdje također možete pronaći i još informacija. Putni troškovi, smještaj i hrana će biti pokriveni za sve učesnike/ce iz BiH.

Voditelji radionice

Ana Isaković je pozorišna kritičarka iz Beograda. Trenutno radi u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu kao program asistent, te piše kritike za različite medije u Srbiji.

Demir Mekić je sociolog, trener i praktičar Teatra Potlačenih i omladinski radnik. Teme koje ga najviše zanimaju jesu rod, rodno zasnovano nasilje i mladi. Demir voli muziku, te pjeva po kombijima, pod tušem, itd. Vjeruje u značaj igre u svakom radioničarskom procesu koji vodi.

Izvor i foto: Okvir

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!