Upoznajte ansambl od sedam žena koje će dramu SEDAM čitati na pozorišnim scenama u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci

23. 10. 2013

Poster A3_starii dizajn_BiHU okviru turneje po zemljama Zapadnog Balkana, bh. publika će 05. novembra 2013. od 20h u Sarajevu, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, 06. novembra 2013. od 20h u Mostaru, na sceni Hrvatskog narodnog kazališta, i 07. novembra od 20h u Banja Luci, na sceni Gradskog pozorišta Jazavac, imati priliku pogledati scensko čitanje revolucionarne dokumentarne drame SEDAM, koju će čitati ansambl od sedam istaknutih žena iz bh. javnog života.

Ulaz na sve tri izvedbe je slobodan.

Početkom sepembra Sarajevski otvoreni centar najavio je scensko čitanje revolucionarne dokumentarne drame SEDAM u tri grada u BiH, nakon čega je uslijedilo formiranje ansambla i intenzivne pripreme na ovom veoma značajnom kulturnom i aktivističkom projektu. S ponosom ističemo da smo u ansamblu od sedam žena koje će dramu SEDAM čitati na sceni okupili sjajne bh. žene koje su pružile veliku podršku ovom projektu, a radi se o ženama koje su postigle velike uspjehe u okviru svojih profesija i oblasti djelovanja i koje mnogim mladim ženama mogu poslužiti kao primjer. Ansambl SEDAM čine:

proba-2Vesna Andree Zaimović – muzičarka, novinarka i urednica portala Radio Sarajevo, iz Sarajeva

Besima Borić – političarka i zastupnica u Predstavničkom domu parlamenta Federacije BiH, iz Sarajeva,

Darija Buzaković – direktorica Festivala Kratkofil, iz Banja Luke

Kristina Ljevak – novinarka FTV-a, iz Sarajeva,

Tanja Miletić Oručević – pozorišna redateljka, univerzitetska profesorica i direktorica JU Mostarski teatar mladih, iz Mostara,

Amna Popovac – vlasnica radio stanice Studio88 i uspješna poduzetnica, iz Mostara

Selma Spahić – pozorišna redateljka, Umjetnička direktorica i selektorka FUTURE MESS programa Internacionalnog tetaraskog festivala MESS, iz Sarajeva.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!