Vaginal fantasy: nesvakidašnja online zajednica

22. 08. 2013

vaginal fantasy bcPremda nas ime može zavesti da se radi o nečem vezanom za odraslu zabavu ili lezbejke, Vaginal fantasy, nije ni prvo, ni drugo, već naziv kluba knjige. Svakog mjeseca se na google+ hangoutu okupljaju četiri geek djevojke, na čelu sa Feliciom Day (Eureka, Supernatural) koje raspravljaju o ljubićima u žanru znanstvene fantastike i fantasy-a, usput pijuckajući prigodno alkoholno piće.

Zadnja epizoda Vaginal fantasy-a (sve epizode se mogu pogledati na youtube) imala je LGBT tematiku, i po prvi put specijalnu gošću – Hannu Hart, gay internet personu i komičarku. U svakoj epizodi raspravlja se o knjizi koja je glavni izbor, i alternativnoj knjizi. U ovoj epizodi, to je bila Tipping the Velvet, Sare Waters i Swordspoint Ellen Kushner. Osim toga pričalo se o televizijskoj adaptaciji Tipping the Velvet, drugim gay i lezbejskim ljubićima, serijama i filmovima, etiketama, coming out-u itd.

Osim prošlog mjeseca koji je u potpunosti bio posvećen LGBT-u, u mnogim dosadašnjim izabranim knjigama bili su prisutni LGBT likovi. Vaginal fantasy je online zajednica, koju se osim na goodreadsu, google+ i youtube-u može pratiti i na društvenim mrežama: facebooku i tumblru, a također diljem svijeta postoje hangouti, i sastanci uživo koji rekreiraju ovaj klub knjige.

Piše Jadranka Ćuzulan

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!