Zato što postojim – Kampanja podizanja svijesti o trans osobama u Crnoj Gori

09. 01. 2020

U Crnoj Gori je pokrenuta kampanja koja ima za cilj da podstakne ljude na kritičko razmišljanje i propitivanje ustaljenih normi i očekivanja u vezi sa rodom i polom. U kampanji učestvuju članovi/ice Spektre, trans osobe iz Crne Gore.

”Razbijanjem stereotipa vezanih za trans osobe želimo da doprinesemo edukaciji na polju medijske pismenosti kao i da doprinesemo kreiranju društva u kom su svi slobodni da se izražavaju u odnosu na sopstvena osjećanja i identitet”, navode iz udruženja Spektra.

Kampanja je kreirana u okviru projekta “Rodno opismenjavanje medija”, koji sprovodi Asocijacija Spektra, u partnerstvu sa Queer Montenegro, a koji je finansiran u okviru regionalnog projekta Mediji za građane – građani za medije, projekat sedam organizacija za razvoj medija (Fondacija “Mediacentar”, Albanski medijski institut, Makedonski institut za medije, Institut za medije Crne Gore, Novosadska novinarska škola, Mirovni institut, SEENPM) iz zemalja Zapadnog Balkana čiji je cilj izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u regiji za unapređenje medijske i infomacione pismenosti (MIP).

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!