IDAHOBIT 2021: LGBTIQ osobe iz BiH napisale pisma mlađim verzijama sebe, roditeljima i prijateljima/cama

Sarajevski otvoreni centar, Bh. povorka ponosa, Tuzlanski otvoreni centar i Centar za mlade KVART pozvali su u susret Međunarodnom danu borbe protiv homofobije, bifobije, transfobije i interfobije LGBTIQ+ osobe da pošalju pisma u kojima će napisati sve ono što bi željeli_e reći mlađoj verziji sebe, svojim roditeljima_kama, starateljima_kama, sestrama, braći, prijateljima_cama, ali i svim drugim bliskim osobama vezano za svoju seksualnu orijentaciju i/ili rodni identitet.

Kroz ova pisma osobe su podijelile kako su se osjećali_e kada su se autovali_e nekome, šta bi voljeli_e reći bliskoj osobi, ili mlađoj verziji sebe koja je tek otkrivala svoj LGBTIQ+ identitet. Sva iskustva su jedinstvena i autentična, bez obzira da li je ishod bio pozitivan ili negativan i svako od njih je značajno za svaku individuu. Ovom akcijom želimo približiti našim roditeljima_kama, starateljima_kama, braći i sestrama, našim najbližima, koliko nama kao LGBTIQ+ osobama znači i može značiti njihova podrška, ali i kakve posljedice manjak njihove podrške ostavlja na naše psihičko zdravlje i proces samoprihvatanja.

Svih dvanaest pisama možete preuzeti ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!