Kad bi svi roditelji bili ovakvi: proslavili coming out svoje kćeri

10. 07. 2016

kinsey_obiteljIzvor: Crol.hr
Foto: Kinsey Ratzman / Društvene mreže

Kako svijet i 2016. dobrim dijelom nije odveć prijateljski nastrojen prema LGBT osobama, priče o coming outu i pozitivnim roditeljskim reakcijama još uvijek postaju vijesti koje u kratkom vremenu postaju viralne. Jedna od takvih jest i priča o 17-godišnjoj Kinsey Ratzman iz New Jerseya koju je, nakon što je obitelji obznanila da je lezbijka, dočekalo ugodno iznenađenje.

A ona ide ovako: prije nekoliko tjedana roditelji su Kinsey izravno pitali je li lezbijka jer se “dogodilo nešto zbog čega to misle”, a ona je skupila hrabrost i potvrdila da je to tako. To ju je potaknulo da se “auta” i na društvenim mrežama, a krenula je s Instagramom napisavši, “Prije godinu dana saznala sam kako ću se moći vjenčati s ljubavlju svog života u vlastitoj zemlji. Bila sam sretna kao psić (uzgred, lezbijka sam i ovo je moj coming out)”.

Potom su joj roditelji najavili raniju proslavu povodom Dana neovisnosti, 4. jula, i poslali u kupovinu, a kad se vratila, dočekala ju je kuća ukrašena dekoracijama u duginim bojama, a čak su i jela koja je pripremila obitelj bila u istom tonu.

“Bila sam u potpunom šoku jer nisam imala pojma što kane, bilo je prelijepo”, ispričala je ova sretna tinejdžerica za NBC 4 New York.

A obitelj se doista potrudila: poslužili su ražnjiće, tjesteninu i voće – sve posloženo u duginim bojama, a pili su i jeli iz tanjura u jednakim bojama, odabravši salvete na kojima piše “Pride”.

kinsey_jela“Mnogi su nas pitali hoće li joj to biti previše, hoće li joj biti neugodno jer sve joj je to novo, ali rekla sam im da će ona to znati cijeniti jer ćemo time pokazati koliko je volimo i podržavamo. Ona je moja kći i želim da bude sretna”, poručila je Kinseyina majka Allison.

I bila je u pravu. “Potpora obitelji mi znači sve jer obitelj je oslonac. Ako nemate podršku obitelji, to može biti stvarno uznemirujuće. Imam puno prijatelja iz LGBTQ zajednice koje obitelji ne prihvaćaju i to je stvarno težak teret koji oni moraju nositi svaki dan”, kazala je Kinsey i dodala kako bi se u budućnosti rado bavila političkim aktivizmom.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!