Predstava “Izopačeni” u Sarajevu

30. 04. 2013

izopaceni1Dva dana, 9. i 10. maja u okviru Modula Memorije 2013 Internacionalnog teatarskog i filmskog programa MESS, u 20h biće igrana predstava Izopačeni. Predstava je nastala po nagrađivanoj drami Bent Martina Shermana, koja se bavi položajem homoseksualaca u Berlinu tridesetih godina 20. vijeka, kao i progonom i patnjama koje su ih zadesile u nacističkim koncentracionim logorima za vrijeme Drugog svjetskog rata. Predstava u režiji Andreja Nosova, i koprodukciji Hartefakta i Bitef teatra, radnju smješta u savremeni kontekst pokušavajući da temi priđe na aktuelan način, kroz analizu prilika u kojima žive manjine u današnjoj Srbiji. Predstava okuplja glumce iz Beograda i Sarajeva – Radovan Vujović, Alban Ukaj, Boris Ler, Branko Cvejić, Strahinja Lacković, Nikola Tomašević, Miloš Isailović. Dramaturški dio potpisuju Filip Vujošević i Vuk Bošković. Predstava zatvara ovogodišnji Modul Memorije. Rezervirajte karte na vrijeme.

Piše: Redakcija portala

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

LGBTI.BA – BH LGBTI info portal

LGBTI.ba je prvi news portal namijenjen prvenstveno LGBTI zajednici u Bosni i Hercegovini i njenom informisanju o događajima, aktivnostima i problemima vezanim za LGBTI prava i kulturu.

Urednica
Nejra Agić

Psihološko savjetovanje za LGBT osobe
[email protected]

Pravno savjetovanje za LGBT osobe
[email protected]

Kontakt
e-mail: [email protected]
telefon: +387 33 551 000

Kontaktirajte nas!