SAD imenovao anti-LGBT skupinu za delegaciju na UN-ovoj Komisiji o statusu žena

18. 03. 2017

Izvor: Libela.org

SAD je poslao obiteljašku lobističku organizaciju koju su aktivisti/kinje za ljudska prava označili/e kao “hate group” kao delegaciju na ključne sastanke Ujedinjenih naroda, s pravom izazvavši brigu da je ovo prvi korak u vraćanju LGBT prava unatrag.

The Center for Family and Human Rights (C-FAM) ovog je tjedna imenovan od strane američkog State Departmenta kao delegacija na UN-ovoj Komisiji o statusu žena, skupini godišnjih sastanaka na najvišoj razini na temu rodne jednakosti. C-FAM je označen kao anti-LGBT skupina od strane neprofitne organizacije za ljudska prava Southern Poverty Law Center (SPLC) posljednjih 5 godina, rekla je Heidi Beirich, direktorica SPLC-ovog Intelligence Projecta. “Na anti-LGBT listu dođete tako što konstantno demonizirate LGBT populaciju”, rekla je Beirich.

C-FAM-ov dugotrajni voditelj Austin Rose u više je navrata izjavio kako podržava kriminalizaciju homoseksualnosti, koju naziva “štetnom za javno zdravlje i moral”. U brojnim je člancima optuživao administraciju predsjednika Obame za promoviranje “homoseksualne agende”. Na svojoj web stranici, C-FAM navodi kako je njihova misija “braniti život i obitelj u međunarodnim institucijama”.

Beirich ističe da uključivanje C-FAM-a vodi State Department u “vrlo ružnom smjeru” i da zanemaruje adresirati nasilje i diskriminaciju koju LGBT zajednica doživljava. “Želimo da State Department bude mjesto slobode i sigurnosti za sve zajednice, a ovo je upravo suprotno”, dodaje.

Jessica Stern, izvršna direktorica LGBT organizacije OutRight Action International, navodi da C-FAM redovito objavljuje homofobne sadržaje na svojim stranicama. “Možda to što su označeni kao hate skupina njima laska, no američka Vlada mora osigurati zaštitu za sve svoje građane i građanke”, kaže Stern.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!