Info sesija za novinarke_e: Lezbejski identitet, položaj žena drugačije seksualne orijentacije

04. 06. 2013

bannerPoziv novinarkama_ima na treću info sesiju o LGBT temama

Tema:

Lezbejski identitet, položaj žena drugačije seksualne orijentacije

Sarajevski otvoreni centar i Internews pozivaju sve novinarke i novinare na treću info sesiju o LGBT temama koja će se održati u Sarajevu, 21.06.2013. (petak) u 12h u prostorijama kina Meeting point, ul. Hamdije Kreševljakovića 13. Info sesija je dio projekta koji realizujemo u saradnji sa Internewsom.

Cilj info sesija je pružanje osnovnih informacija vezanih za prava i kulturu LGBT osoba, kao i upoznavanje sa korektnom terminologijom, te postizanjem profesionalnog i etičkog izvještavanja. U toku osam sesija novinarke i novinari će imati priliku razgovarati sa gostima i gošćama kako iz regije tako i iz BiH koje_i se bave LGBT temama kroz teoriju, praksu i aktivizam.

lesbianNa trećoj info sesiji će gošća iz Srbije, Dragana Todorović, članica Labrisa- organizacije za lezbejska ljudska prava, ekspertkinja za prava LGBT osoba i rodnu ravnopravnost, razgovarati o lezbejskom identitetu, položaju žena drugačije seksualne orijentacije, te specifičnostima, problemima i iskustvima s kojima se susreću.

Dođite u petak (21.06.2013.) u 12h i postavite pitanja koja vas interesuju i dobijete odgovore na ista.

Vidimo se!

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!