Zagreb Pride sedmica – Nijanse ponosa –

04. 06. 2013

970902_322415007890099_967781770_nPovorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji – Zagreb pride – 2013. pod sloganom Ovo je zemlja za sve nas biće održana 15.06. sa početkom u 14 sati. Povorci ponosa će prethoditi Pride sedmica, koja će biti otvorena 07.06. u 19 sati izložbom pod nazivom Nijanse ponosa koji je i moto ovogodišnje Pride sedmice. Program traje šest dana i održat će se na više lokacija. Dani su podijeljeni na lezbejski, pederski, bi, trans*, queer i dan ponosa. Svakog dana, od 14 do 18 sati, biće održavane kreativne radionice izrade transparenata za Povorku ponosa. Svi programi su besplatni i iz Zagreb Prajd udruženja poručuju da je ovogodišnja Pride sedmica njihov poklon LGBTIQ zajednici, te da je dijelom omogućen donacijama građana_ki, kojima se zahvaljuju.

Program u poslijepodnevnim satima je rezervisan za filmove, predstave, diskusije i tribine na kojima će biti razgovora o raznim temama. Tako će na prvom, lezbejskom danu biti diskisija Mame u MAMI, šesti susret roditelja LGBT osoba, nakon koje slijedi projekcija filma Fem porn, a u 20 sati će biti lezbejski speed dating.

Drugog, pederskog dana moći će se pogledati predstava udruženja Korak pod nazivom Iskorak, nakon koje će biti okrugli sto na temu Biti mlada LGBT osoba u Hrvatskoj.

Trećeg, bi dana će biti prikazan film El sexo de los angeles, a nakon filma će biti održana tribina pod nazivom BI ti ili ne BI ti.

Četvrtog, trans* dana u 17 sati će biti prikazan dokumentarni film o trans* muškarcu, pod nazivom Becoming Chaz, a u saradnji sa organizacijom Trans AID tribina o promjeni/prilagodbi spola.261760_321889884609278_2063122617_n

Petog, queer dana će biti predstavljenja knjiga Queer u Evropi i prikazan dokumentarni film Mima i Marta.

Svaku noć će biti organizovani besplatni tematski partiji u AKC Medici.

Pride sedmica se završava u subotu Povorkom ponosa koja je planirana okupljanjem na Trgu žrtava fašizma, prolaskom kroz centar grada Zagreba, te javnim skupom pod nazivom Ovo je zemlja za sve nas u parku Zrinjevac. Kao i svake godine, Povorka ponosa se završava Pride Partycipacijom u AKC Medici.

Cijeli program možete preuzeti na stranici Zagreb pride udruženja.

Piše: Redakcija portala

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!