Info sesija za novinarke_e: Stanje prava LGBT osoba u BiH u 2012. godini

baner01 Poziv novinarima_kama na četvrtu Info sesiju o LGBT temama

Tema:

Stanje prava LGBT osoba u BiH u 2012. godini

8.7.2013, Banja Luka

Perpetuum Mobile, ulica Petra Kočića 3

Sarajevski otvoreni centar i Internews pozivaju sve novinarke i novinare na četvrtu Info sesiju o LGBT temama koja će se održati u Banja Luci, 8.7.2013. (ponedjeljak) u 12h u prostorijama Perpetuum Mobile, ulica Petra Kočića 3. Info sesija je dio projekta koji realizujemo u saradnji sa Internewsom. Tokom ove godine održat ćemo osam info sesija.

Cilj info sesija je pružanje osnovnih informacija vezanih za prava i kulturu LGBT osoba, kao i upoznavanje sa korektnom terminologijom, te postizanjem profesionalnog i etičkog izvještavanja. U toku osam sesija novinarke i novinari će imati priliku razgovarati sa gostima i gošćama kako iz regije tako i iz BiH koji_e se bave LGBT temama kroz teoriju, praksu i aktivizam.

Na četvrtoj info sesiji ćemo razgovarati o stanju prava LGBT osoba u BiH u 2012. godini. Vladana Vasić, jedna od autoricaRozog izvještaja ikoordinatorica u Sarajevskom otvorenom centru će govoriti o prioritetnim mjerama, kao što su uvođenje zločina iz mržnje u Krivični Zakon Federacije BiH, uspostavljanje jednakih procedura na svim nivoima vlasti za izmjene ličnih dokumenata i matičnih brojeva transeksualnih osoba koje su se podvrgnule prilagodbi spola.

Dobrodošli_e ste da postavite pitanja i dobijete odgovore na ista.

Vidimo se u ponedjeljak!

Piše Redakcija portala

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!