Nova rubrika na našem portalu – lgbtČiTAONICA

27. 10. 2017

lgbtČiTAONICA je nova rubrika našeg portala u kojoj ćete svakog drugog ponedjeljka u mjesecu moći čitati queer priče i poeziju, kao i prikaze, recenzije i preporuke književnih djela queer tematike.

Pokrećemo je s ciljem povećanja dostupnosti queer književnosti, ali i stvaranja platforme na kojoj bi svoja djela objavljivali_e ne samo etablirane autorice i autori već i oni neafirmisani i neafirmisane, koji svoje radove objavljuju po prvi put i koji iza sebe nemaju još nijednu štampanu knjigu.

Stoga ovu priliku koristimo i da pozovemo autorice i autore koji pišu kratke forme (kratke priče ili poeziju), kao i one (a naročito studentice i studente književnosti) koji se bave prikazima i recenzijama književnosti, da nam se sa svojim radovima jave na mail adresu [email protected] i budu dijelom lgbtČiTAONICE.

Namjera nam je u mjesecima koji dolaze organizirati i druženja na kojima ćemo zajednički čitati i promovisati djela objavljena u ovoj rubrici, razmjenjivati mišljenja, knjige i dobru energiju.

Rubriku uređuje književnica Lamija Begagić, a svečano je otvara 30. oktobra Lejla Kalamujić, bosanskohercegovačka višestruko nagrađivana autorica svojom pričom „Metak u ustima“.

Rubriku ćete moći pronaći klikom na baner koji se nalazi sa desne strane našeg portala.

Čitamo se!

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!